pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z młodymi warzywami

1 godz. 15 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z młodymi warzywami
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

W sezonie świeżych młodych warzyw chcesz tych samych świeżych i jasnych potraw. Mówię Ci, jak gotować pyszny i pachnący barszcz z młodymi ziemniakami, kapustą, marchewką i innymi warzywami. Radzę podawać go z zieloną cebulą i kwaśną śmietaną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki i kapustę.

Cienko pokrój młode buraki, marchewkę i cebulę. Smażyć przez kilka minut i wymieszać z przyprawami i koncentratem pomidorowym.

Wyślij warzywa do barszczu i gotuj, aż wszystkie składniki będą gotowe.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy