W sezonie świeżych młodych warzyw chcesz tych samych świeżych i jasnych potraw. Mówię Ci, jak gotować pyszny i pachnący barszcz z młodymi ziemniakami, kapustą, marchewką i innymi warzywami. Radzę podawać go z zieloną cebulą i kwaśną śmietaną.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- młoda kapusta - 300 g
- młode ziemniaki - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Burak - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki i kapustę.
Cienko pokrój młode buraki, marchewkę i cebulę. Smażyć przez kilka minut i wymieszać z przyprawami i koncentratem pomidorowym.
Wyślij warzywa do barszczu i gotuj, aż wszystkie składniki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy