Jeśli lubisz obfite zupy warzywne lub stosujesz dietę wegetariańską – ten przepis wielokrotnie ci pomoże. Fasola w puszkach sprawia, że zupa jest znacznie bardziej sycąca, a ponadto bardzo szybko się gotuje.
Składniki
- bulion warzywny - 2.5 L
- fasola - 1 Bank
- pomidory koktajlowe - 150 g
- marchew - 2 kawałki
- cukinia - 1 rzecz
- por - 1 rzecz
- fasolka szparagowa - 150 g
- kapary - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój wszystkie warzywa na kawałki o tym samym rozmiarze.
Zagotuj bulion warzywny i włóż tam marchewkę, por i zieloną fasolkę.
Po 5 minutach dodaj pozostałe składniki oprócz puszki fasola i kapary.
Po kolejnych 5 minutach dodaj je, dopraw zupę i gotuj jeszcze trochę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy