Rzadko kiedy wakacje są kompletne bez sałatek z kraba. Są tak kochani przez wszystkich, że często są przygotowywani nawet po prostu. Z tego samego powodu powstało wiele ich wariantów. Opowiadam przepis z kalmarami i topionym serem!
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- kalmary (gotowane) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- ser topiony - 2 kawałki
- kukurydza (puszka) – 100 g
- majonez - 4 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, jajka i paluszki krabowe.
Zetrzyj ser topiony. Opłucz kukurydzę pod bieżącą wodą.
Połącz paluszki krabowe, kalmary, ser, kukurydzę i jajka.
Sól, dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy