Najtrudniejszą częścią tego przepisu jest gotowanie soczewicy. Dlatego radzę wziąć puszkę lub ugotować ją z wyprzedzeniem, aby nie tracić czasu. W przeciwnym razie wędzona kiełbasa i warzywa nie sprawią ci kłopotów.
Składniki
- soczewica (gotowy) – 200 g
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- kiełbasa wędzona - 300 g
- papryka - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe (Duże) – 8 sztuk
- oliwa z oliwek - 2 art.
- pietruszka - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj cebulę i paprykę, czosnek zostaw w całości. Grilluj wszystko przez kilka minut.
Posiekaj wiśnie i kiełbasę. Możesz też zrumienić kiełbasę, jeśli chcesz.
Dodaj gotowaną lub konserwowaną soczewicę i posiekaną natkę pietruszki.
Wrzuć sałatkę i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy