galaretka winogronowa z pektyną

40 min
4 porcje
Galaretka winogronowa z pektyną
0

Jeśli chcesz uzyskać galaretkę o gładkiej konsystencji i jasnym smaku, dodanie pektyny do galaretki winogronowej jest świetną opcją. Pektyna jest uniwersalnym naturalnym zagęszczaczem, a jednocześnie zwiększa trwałość półfabrykatów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj winogrona tłuczkiem, dodaj 0,5 szklanki wody, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Przetrzyj winogrona przez sito i ostudź.

Wymieszaj pektynę z cukrem i wlej do winogron. Dodaj sok z cytryny.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia, gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy