adjika z cukinii z koncentratem pomidorowym na zimę

1 godz. 0 min.
4 puszki po 250 ml
Adjika z cukinii z koncentratem pomidorowym na zimę
chernikovatv stock.adobe.com
0

Przepisy na domowe Adjiki w sieci jest wiele. Są udane i niezbyt klasyczne i z dodatkiem dodatkowych składników, palące i umiarkowanie ostre ... dziś chcę podzielić się ciekawym przepisem na adżiki z cukinii z koncentratem pomidorowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię obrać i posiekać, pokroić losowo. Paprykę obrać z nasion i pokroić na kawałki.

Przepuść przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.

Na patelni wymieszaj masę warzywną, sól, cukier, czerwoną paprykę, olej roślinny i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj, zagotuj i gotuj adjika na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 50-60 minut po ugotowaniu.

Posiekany czosnek połącz z octem. Włóż powstałą mieszaninę do wrzącej Adjiki. Mieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej gotową Adjikę do wcześniej wysterylizowanych słoików, szczelnie zamknij, Odwróć, zawiń i całkowicie ostudź. Następnie przenieś przedmiot do przechowywania w chłodne, ciemne miejsce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy