kompot morelowy z porzeczkami na zimę

40 min
4 porcje
Kompot z moreli z porzeczkami na zimę
teleginatania, stock.adobe.com
0

Mówiąc o ulubionych kompotach w puszkach, nie mogę ominąć tej opcji z morelami i porzeczkami. Dzielę się hakiem życia: aby trzylitrowy słoik nie stał w lodówce przez wiele dni, zwiń kompot w małe porcje słoików.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj morele i jagody. Podziel morele na połówki i usuń pestki.

Włóż wszystko do sterylnych słoików i przykryj cukrem.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

Odcedź syrop, Dodaj do niego kwas cytrynowy i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij słoiki syropem i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy