lecho z ostrą papryką i pomidorami na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Lecho z ostrą papryką i pomidorami na zimę
Mehmet, stock.adobe.com
0

Słodka papryka trafia do tradycyjnego lecho. Ale jeśli wolisz bardziej pikantne półfabrykaty, radzę wypróbować ten przepis z ostrą papryką i pomidorami. Takie lecho można podawać samodzielnie lub dodawać do innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory, ostrą paprykę, korzeń pietruszki i czosnek w blenderze.

Dodaj masło i zagotuj masę.

Dodaj sól, cukier i posiekaną paprykę.

Gotuj lecho przez 45 minut na małym ogniu. Pod koniec wlej ocet.

Zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy