Zróbmy dziś dobry czas i przygotujmy sałatkę z papryki na zimę! Do tego przepisu potrzebujesz standardowego zestawu produktów. Zamiast pietruszki dozwolone jest stosowanie innych ziół, a przeciwnicy czosnku mogą go całkowicie wykluczyć.
Składniki
- papryka - 2,5 kg
- czosnek - 100 g
- pietruszka - 20 g
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet jabłkowy - 120 ml
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę przekrój na pół, obierz i pokrój na małe kawałki.
Posiekaj natkę pietruszki i obrany czosnek.
Połącz pieprz, czosnek, zioła, olej i sól.
Ułóż w słoikach i sterylizuj przez 15 minut.
Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, do każdego wlej trochę octu.
Zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy