Sałatka z kapustą i ogórkiem

1 godz. 20 min.
2 porcje
Sałatka z kapustą i ogórkami
MeganBetteridge, stock.adobe.com
0

Dzięki cienkiemu i drobnemu krojeniu sałatka z kapustą i ogórkami, mimo całej swojej prostoty, wygląda bardzo elegancko. Możesz podać go na rodzinny obiad lub świąteczny stół. Nawet dzieci z pewnością pokochają puste miejsce!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę i pokrój resztę warzyw w cienkie paski. Możesz użyć koreańskiej tarki.

Dodaj sól, cukier, przyprawy do smaku i ocet i dobrze wszystko rozgnieć.

Pozostaw sałatkę na godzinę pod folią, a następnie mocno ubij w słoikach.

Wysterylizuj półfabrykaty w garnku z gorącą wodą przez 15 minut, zagęść i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy