Do tego przepisu szczególnie polecam używanie kurków, ale inne grzyby też są całkiem dobre. Cukinia nie jest bynajmniej jedyną nieoczekiwaną atrakcją sałatki. Danie z pewnością zaskoczy Ciebie i Twoich bliskich!
Składniki
- Grzyby (kurki) – 250 g
- cukinia - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 160 g
- Mieszanka sałatek - 140 g
- Ser Gorgonzola - 100 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż grzyby do miękkości, w zależności od ich rodzaju.
Cukinię pokroić w plasterki i lekko podsmażyć z obu stron.
Pokrój wiśnie na pół lub pozostaw w całości, jeśli chcesz.
Dodaj mieszankę sałatkową i gorgonzolę. Wymieszaj sałatkę.
Dopraw oliwą z oliwek i pieprzem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy