Wszystko, co najbardziej przydatne, jest zebrane w jednym talerzu. Porcja takiego dania doskonale gasi apetyt, a jednocześnie nie przeciąża żołądka. Możesz gotować z jajkami kurzymi, ale wtedy sałatka trochę traci smak i nie wygląda już tak pięknie.
Składniki
- kalmary (gotowane) – 2 tusze
- jaja przepiórcze (gotowane) – 6 sztuk
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mozzarella - 100 g
- oliwki (bez pestek) – garść
- kapary - 2 łyżeczka
- ocet winny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 30 ml
- mielona czerwona papryka - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary i obrane jajka.
Fioletową cebulę obrać, pokroić i skropić octem winnym.
Połącz kalmary, cebulę, jajka, oliwki, mozzarellę i kapary.
Dodaj zmielony pieprz, sól i oliwę z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy