Bardzo niezwykłe połączenie białej kapusty i kalafiora może zaskoczyć nawet koneserów złożonych przysmaków gastronomicznych. A pikantny smak sałatki nadaje fioletowa cebula, świeża mięta i odrobina ostrego chili.
Składniki
- kapusta - 0,5 kochana
- kalafior - 200 g
- cebula fioletowa - 1 żart
- Chili - 1 strąk
- mięta - 0,5 pęczek
- sól - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kalafior na małe różyczki i lekko przyspawaj do miękkości – dosłownie kilka minut.
Drobno posiekaj białą kapustę i rozgnieć ją rękami olejem i solą.
Pokrój fioletową cebulę w cienkie pióra, posiekaj chili, dodaj świeże liście mięty i wrzuć sałatkę.
Pozwól mu parzyć przez 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy