sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem "Królewski"

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem
Nelly, stock.adobe.com
0

Na świątecznym stole zamiast zwykłego śledzia pod futrem możesz ugotować "Królewski". Oprócz zwykłych składników, w przepisie dodaje się mięso kraba i trochę czerwonego kawioru. Ta kombinacja smaków jest po prostu pyszna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śledzie, cebulę i mięso kraba. Zetrzyj buraki, ziemniaki, marchewkę i jajka na grubej tarce.

Na szerokim talerzu ułóż liście sałaty, warstwę śledzia, cebuli i ziemniaków. Pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Następnie ułóż jajka i marchewki. Ponownie dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem. Rozłóż kawior, buraki i mięso kraba równomiernie na wierzchu.

Udekoruj sałatkę pietruszką, wyspami z czerwonego kawioru i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy