Czy kiedykolwiek używałeś pieczonej kapusty pekińskiej w sałatkach? Jeśli nie, czas zacząć od tego przepisu. Szpinak, dynia, a nawet ciecierzyca-gotowe danie z łatwością Cię zaskoczy. Nawiasem mówiąc, aby nie gotować ciecierzycy, weź puszkę.
Składniki
- szpinak - 1 pęczek
- kapusta pekińska - 0.5 kochana
- Dynia - 300 g
- ciecierzyca (gotowane lub konserwowane) – 200 g
- oliwa z oliwek - 4 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię w plastry, skrop łyżką oleju, posyp przyprawami i piecz w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.
Grubo posiekaj kapustę pekińską i smaż na patelni na złoty kolor.
Szpinak dobrze opłucz i osusz.
Ułóż wszystkie składniki na talerzu, dodaj ciecierzycę i skrop sałatkę pozostałym olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy