sałatki 22.01.2022

sałatka ze szpinakiem, kapustą pekińską i dynią

45 min
4 porcje
Sałatka ze szpinakiem, kapustą pekińską i dynią
pundapanda, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek używałeś pieczonej kapusty pekińskiej w sałatkach? Jeśli nie, czas zacząć od tego przepisu. Szpinak, dynia, a nawet ciecierzyca-gotowe danie z łatwością Cię zaskoczy. Nawiasem mówiąc, aby nie gotować ciecierzycy, weź puszkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię w plastry, skrop łyżką oleju, posyp przyprawami i piecz w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.

Grubo posiekaj kapustę pekińską i smaż na patelni na złoty kolor.

Szpinak dobrze opłucz i osusz.

Ułóż wszystkie składniki na talerzu, dodaj ciecierzycę i skrop sałatkę pozostałym olejem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy