Uwielbiasz koreańskie marchewki? Wtedy na pewno pokochasz tę wspaniałą sałatkę. Możesz gotować z pieczarek, boczniaków lub grzybów leśnych. Smaż je z cebulą do miękkości, a następnie ostudź. Czosnek nie może być dodawany, ale nadal jest z nim ciekawszy.
Składniki
- koreańska marchewka - 300 g
- pieczarki - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki i obraną cebulę.
Podgrzej 2 łyżki. olej roślinny na patelni, dodaj cebulę i gotuj na złoty kolor.
Dodaj pieczarki i smaż do miękkości.
Połącz koreańską marchewkę, pieczone pieczarki i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dodaj sól, mielony pieprz, ocet i pozostały olej. Wymieszaj i włóż sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy