Dzielę się kolejnym przepysznym przepisem. Sałatka coleslaw z papryką spodoba się miłośnikom przekąsek warzywnych. Przygotowuje się go z olejem, octem i przyprawami, dzięki czemu jest całkowicie gotowy do użycia. Po prostu otwórz słoik i ciesz się pysznym smakiem!
Składniki
- kapusta - 2 kg
- papryka - 400 g
- marchew - 400 g
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet - 60 ml
- liść laurowy - 3 kawałki
- czarny pieprz - 10 groszek
- ziele angielskie - 6 groszek
- cukier - 2 art.
- sól - 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kapustę i obraną paprykę w paski.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Dodaj przyprawy, cukier i sól. Wymieszaj, lekko ugniatając warzywa rękami.
Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj przez 10 minut.
Wlej olej, ocet i gotuj przez kolejne 5 minut.
Włóż gorącą sałatkę do wysterylizowanych słoików, zwiń i zawiń ciepłym ręcznikiem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy