pieczenie 28.11.2022

Charlotte z kapustą

1 godz. 0 min.
8 porcji
Charlotte z kapustą
FomaA, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że Charlotte są pikantne? Dzielę się przepisem na moją ulubioną Charlotte z kapustą i serem. Odpowiednie są różne rodzaje kapusty-weź ten, który najbardziej Ci się podoba. Ta idealna przekąska lub obfita przekąska z pewnością przypadnie do gustu Twoim domownikom.

Składniki

  • mąka - 9 art.
  • jaja kurze - 4 szt.
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • kapusta - 800 g
  • cebula - 2 szt.
  • czosnek - 1 ząbek
  • ser - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj kapustę: posiekaj, pamiętaj rękami z solą, dusić razem z posiekaną cebulą na patelni pod pokrywką przez 10-15 minut. Dodaj czosnek, zmielony pieprz do smaku.

Ubij jajka solą i cukrem, dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszaj, aż się połączą.

Połącz ciasto z kapustą i włóż do natłuszczonej formy. Piecz Charlotte z kapustą w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 190°C przez 35-45 minut na złoty kolor.

10 minut przed ugotowaniem posyp tartym serem.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy