Czy wiesz, że Charlotte są pikantne? Dzielę się przepisem na moją ulubioną Charlotte z kapustą i serem. Odpowiednie są różne rodzaje kapusty-weź ten, który najbardziej Ci się podoba. Ta idealna przekąska lub obfita przekąska z pewnością przypadnie do gustu Twoim domownikom.
Składniki
- mąka - 9 art.
- jaja kurze - 4 szt.
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- kapusta - 800 g
- cebula - 2 szt.
- czosnek - 1 ząbek
- ser - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj kapustę: posiekaj, pamiętaj rękami z solą, dusić razem z posiekaną cebulą na patelni pod pokrywką przez 10-15 minut. Dodaj czosnek, zmielony pieprz do smaku.
Ubij jajka solą i cukrem, dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszaj, aż się połączą.
Połącz ciasto z kapustą i włóż do natłuszczonej formy. Piecz Charlotte z kapustą w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 190°C przez 35-45 minut na złoty kolor.
10 minut przed ugotowaniem posyp tartym serem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy