pieczenie 14.03.2022

naleśniki na puree bananowym

35 min
4 porcje
Naleśniki na puree bananowym
MSPhotographic, stock.adobe.com
0

Co zrobić na herbatę? Możesz szybko ugotować pyszne naleśniki! Do tego przepisu potrzebujesz 180-200 g puree bananowego lub kilku dojrzałych owoców. Radzę dodać trochę śmietany do ciasta. Dzięki temu okazuje się bardziej miękki i wspaniały.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz banany i puree.

Lekko ubij jajka z cukrem, solą i wanilią.

Dodaj mleko, śmietanę, puree bananowe i wymieszaj.

Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.

Rozgrzej suchą patelnię, połóż trochę ciasta na środku i smaż na złoty kolor z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy