Z pewnością rogaliki ze skondensowanym mlekiem są częstym gościem na naszym stole. Żadna herbata nie mija bez nich, chyba że mam czas na długie gotowanie i wyrabianie ciasta.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- gotowane mleko skondensowane - 150 g
- żółtka - 1 rzecz
- cukier - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Aby zrobić rogaliki ze skondensowanym mlekiem, biorę gotowe ciasto ze sklepu. Rozwałkuj ciasto i pokrój w trójkąty.
Z szerokiej strony paska włóż kilka łyżeczek skondensowanego mleka i zwiń ciasto w rogalika.
Ubij żółtko, posmaruj rogaliki na wierzchu aby na końcu stały się rumiane. Zmiażdż je również cukrem.
Ułóż wszystkie rogaliki na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25-30 minut w temperaturze 180 ° C. podczas serwowania można posypać cukrem pudrem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy