Ciągle eksperymentuję w kuchni, a jednym z takich eksperymentów była ta cudowna sałatka z ogórków cynamonowych. Dlatego dzisiaj podzielę się bardziej szczegółowo wszystkimi subtelnościami jego przygotowania. Po wypróbowaniu go raz, nie możesz już z niego zrezygnować. A goście będą zachwyceni.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- papryka - 400 g
- ostra czerwona papryka - 100 g
- czosnek - 100 g
- pomidory - 500 g
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 50 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- mielony cynamon - 1 CZ. l.
- kurkuma - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa. Zmiel oba rodzaje papryki i czosnku i pokrój ogórki w plasterki.
Dodaj olej, cukier, sól i wszystkie przyprawy do pomidora. Gotuj przez 5-7 minut.
Dodaj resztę warzyw i gotuj sałatkę przez kolejne 20 minut.
Wlej ocet i zwiń sałatę do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy