Z czym nie łączą buraków w sałatkach. Na przykład z kiwi, ziołami i fioletową cebulą. Okazuje się bardzo oryginalny i niezwykły. Takie danie z pewnością wzbudzi zainteresowanie zarówno dorosłych, jak i dzieci. Czasami dodaję trochę musztardy Dijon lub usuwam cebulę, więc nie bój się eksperymentować.
Składniki
- Burak - 2 kawałki
- Kiwi - 2 kawałki
- Mieszanka sałatek - 120 g
- nasiona słonecznika - 1 art.
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz buraki w piekarniku, aż będą ugotowane, około godziny, w zależności od wielkości.
Pokrój buraki na średnie kostki, a kiwi na plasterki. Posiekaj liście sałaty rękami.
Pokrój fioletową cebulę w pióra i wymieszaj wszystkie składniki.
Polej sałatkę oliwą z oliwek z sokiem z cytryny, dopraw do smaku i posyp nasionami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy