sałatki 22.01.2022

tajska sałatka z pieczoną czerwoną rybą, makaronem jajecznym i warzywami

25 min
4 porcje
Tajska sałatka ze smażoną czerwoną rybą, makaronem jajecznym i warzywami
ronstik, stock.adobe.com
0

Sałatki z makaronem jajecznym są dość powszechne w kuchni tajskiej. Zanim zakwestionujesz ich smak, radzę najpierw spróbować. Ten przepis jest lekko dostosowany do naszych preferencji smakowych, dzięki czemu okazuje się jeszcze bardziej apetyczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj sól, makaron jajeczny i gotuj przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i pozostaw do szklanki cały płyn.

Podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na patelni i smaż rybę do miękkości.

Połóż rybę na talerzu, ostudź, pokrój i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój pomidory i obraną paprykę.

Połącz makaron, rybę, zielony groszek, paprykę, pomidory i kiełki.

Dodaj zmielony imbir, sól, sos sojowy i pozostały olej roślinny. Delikatnie wymieszaj wszystko specjalnymi szczypcami.

Połóż sałatkę na talerzu i posyp sezamem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy