Prawdziwy majonez to całkiem zdrowy i pyszny sos, ale do tego trzeba go przygotować samodzielnie. Żadne opakowanie sklepowe nie będzie w stanie rozciągnąć się z domowym dressingiem. Świetna opcja do serwowania sałatki Cezar!
Składniki
do sałatki:
- Mieszanka sałatek - 200 g
- parmezan - 100 g
- biały chleb - 3 plasterki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
do majonezu:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój biały chleb w kostkę i osusz na suchej patelni.
Umieść na talerzu mieszankę sałatkową, grzanki i parmezan. Dopraw do smaku.
Ubij masło mikserem z sokiem z cytryny, musztardą, solą i cukrem.
Dodaj tam żółtko i kontynuuj ubijanie, aż majonez zgęstnieje.
Polej sałatkę majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy