Nie daj się zastraszyć tak niezwykłej kombinacji składników, ponieważ sałatka naprawdę okazuje się bardzo smaczna! Musisz go ugotować ze świeżą kolendrą. Przypisano jej rolę ostatniego akordu w całej tej kompozycji.
Składniki
- ananas - 200 g
- Mango (duży) – 1 rzecz
- cebula fioletowa - pół
- kolendra - 3 gałązki
- ocet winny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ananasa w drobną kostkę.
Mango opłucz, obierz i posiekaj.
Zmiel fioletową cebulę i skrop sokiem z cytryny.
Opłucz kolendrę, strząśnij i drobno posiekaj.
Połącz ananasa, mango, cebulę i kolendrę. Dodaj sól, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy