Lekki zapach ognia zawsze zaostrza apetyt i kojarzy się z zabawnym towarzystwem. Ale oprócz grilla możesz ugotować wiele innych ciekawych potraw-na przykład śledź pod futrem. Z warzyw na grillu okazuje się po prostu pyszny!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.
Pokrój buraki na talerze, połóż na ruszcie i podgrzewaj na grillu przez 10 minut. Marchewki i ziemniaki zawiń w folię, Schowaj w ogniu i gotuj przez 15 minut.
Posiekaj cebulę nożem, zetrzyj warzywa i jajka na grubej tarce.
Ułóż ziemniaki i marchewki warstwami na szerokim talerzu. Pieprz, sól i posmaruj majonezem.
Dodaj cebulę, śledź i majonez. Posyp jajkami, solą i pieprzem.
Ułóż górną warstwę sałatki z buraków, pieprzu, soli, dodaj majonez i grubo posyp jajkami.
Wstaw do lodówki na 1,5 godziny, aby sałatka była dobrze namoczona.