sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem warzyw na grillu

55 min
8 porcji
Śledź pod futrem z warzyw na grillu
tasha_lyubina, stock.adobe.com
0

Lekki zapach ognia zawsze zaostrza apetyt i kojarzy się z zabawnym towarzystwem. Ale oprócz grilla możesz ugotować wiele innych ciekawych potraw-na przykład śledź pod futrem. Z warzyw na grillu okazuje się po prostu pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.

Pokrój buraki na talerze, połóż na ruszcie i podgrzewaj na grillu przez 10 minut. Marchewki i ziemniaki zawiń w folię, Schowaj w ogniu i gotuj przez 15 minut.

Posiekaj cebulę nożem, zetrzyj warzywa i jajka na grubej tarce.

Ułóż ziemniaki i marchewki warstwami na szerokim talerzu. Pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Dodaj cebulę, śledź i majonez. Posyp jajkami, solą i pieprzem.

Ułóż górną warstwę sałatki z buraków, pieprzu, soli, dodaj majonez i grubo posyp jajkami.

Wstaw do lodówki na 1,5 godziny, aby sałatka była dobrze namoczona.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy