desery 22.07.2023

keto Marshmallow

20 min
4 porcje
Keto marshmallows
New Africa, stock.adobe.com
0

Bez cukru, barwników i innych szkodliwych składników — tak przygotowuje się pianki ketonowe. Przepis dodaje trochę czerwonych jagód. Najczęściej są to maliny, truskawki i czerwone porzeczki. Pektyna jabłkowa jest stosowana jako stabilizator.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel jagody w blenderze, a następnie przetrzyj przez sito.

Gotuj powstałe puree na małym ogniu przez 5-7 minut. Masa powinna lekko zgęstnieć.

W osobnej misce połącz stewię, pektynę i ciepłą wodę.

Wlać do przecieru jagodowego, wymieszać i odstawić na 15 minut.

Dodaj białka i dobrze ubij.

Umieść powstałą masę w torbie cukierniczej, załóż specjalną dyszę. Umieść pianki na pergaminie i susz przez 24 godziny w temperaturze pokojowej.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy