
Twierdzenie, że kanapki są najłatwiejszą i najszybszą przekąską, jest trudne do zakwestionowania. Nie muszą składać się z kiełbasy i sera. Zamiast tego proponuję zrobić klasyczną wersję z awokado, tuńczykiem i jajkiem.
Składniki
- chleb - 3 plasterki
- awokado - 1 rzecz
- tuńczyk - 1 Bank
- jaja kurze - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- pietruszka - 1 gałązka
- sos pesto - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko posmaruj chleb pesto.
Ułóż cienkie plasterki awokado.
Zetrzyj tuńczyka widelcem i ułóż na wierzchu.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w plastry i również ułożyć na wierzchu.
Udekoruj kanapki piórami cebuli i liśćmi pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy