dania główne 27.01.2022

pstrąg z ziołami w piekarniku

45 min
8 porcji
Pstrąg z ziołami w piekarniku
JackF, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz upiec kilka małych ryb na raz-Złap uniwersalny przepis. Gotowy pstrąg z ziołami idealnie komponuje się z ryżem, gotowanymi ziemniakami, świeżymi warzywami i każdym innym dodatkiem do smaku. Jest to bardzo dobra opcja dla dużej rodziny lub na świąteczną ucztę, gdy trzeba nakarmić wiele osób.

Składniki

  • pstrąg - 8 sztuk
  • czosnek - 1 Głowa
  • Zieleń - 1 pęczek
  • cebula - 4 kawałki
  • oliwa z oliwek - 5 art.
  • przyprawy i przyprawy - 4 łyżeczka
  • sok z cytryny - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i wyszoruj pstrąga. Pokrój cebulę w pióra i włóż do brzucha.

Natrzyj rybę przyprawami, przełóż do formy i skrop sokiem z cytryny.

Posyp wszystko posiekanymi ziołami i rozłóż ząbki czosnku.

Polej pstrąga olejem i piecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 20 minut pod folią i 15 minut bez.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy