ketchup morelowy na zimę

20 min
8 porcji
Keczup z moreli na zimę
ytochka89, stock.adobe.com
0

Historia keczupu ma swoje korzenie w Chinach. Przez lata przepis bardzo się zmienił. We współczesnym świecie jest przygotowywany z pomidorów, anchois i warzyw. Jakoś natknąłem się na ciekawą wersję keczupu z moreli. Sprawdziłem i z pewnością stwierdzam-jest bardzo smaczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel morele na połówki i obierz.

Obierz cebulę i czosnek.

Zmiel morele, czosnek, cebulę i kolendrę w blenderze.

Dodaj sól, mielony pieprz i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Włóż gorący keczup do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy