przekąski 27.11.2022

Onigiri z łososiem

45 min
6 porcji
Onigiri z łososiem
Nishihama, stock.adobe.com
0

Jak łatwo zrobić pyszne Onigiri z łososiem w domu! Nadzienie może być różnorodne, owoce morza, różowy łosoś, łosoś lub kremsyr. Moje Ulubione z lekko solonym łososiem. Dzielę się przepisem, spróbuj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj ryż do Onigiri. Opłucz ryż kilka razy pod bieżącą wodą, a następnie gotuj na średnim ogniu. Gotuj, aż ugotuje się, dodaj ocet z cukrem i szczyptą soli do ryżu. Wymieszaj i odstaw na bok.

Weź łososia i pokrój go w drobną kostkę. Możesz kupić świeżego łososia i samodzielnie go posolić, możesz kupić gotowy.

Uformuj ryż w tortillę, umieść trochę nadzienia rybnego na środku i zwiń kulkę. z kulki tworzą trójkąt, jest to standardowy kształt Onigiri. Zawiń je w pasek nori i podawaj z sosem sojowym. Możesz również udekorować naczynie, posypując je sezamem.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy