Przedstawiam Ci cudowną ucztę, którą możesz przygotować ze świeżych, soczystych gruszek na zimę! Delikatne kawałki w połączeniu z lekkim aromatem wanilii i bursztynowym kolorem syropu nie pozostawiają nikogo obojętnym. Dzięki temu, że dżem utrzymuje się przez długi czas, można go wykorzystać do dekoracji potraw i cieszyć się smakiem lata o każdej porze roku.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gruszki obierz i drobno posiekaj. Przykryj cukrem.
Zagotuj dżem i gotuj przez 10 minut.
Pozwól mu ostygnąć i gotuj przez kolejne 10 minut.
Powtórz poprzedni krok jeszcze raz. Na koniec dodaj wanilinę.
Jeśli dżem jest nadal płynny, możesz powtórzyć ten sam krok ponownie.
Zwiń bursztynowy dżem w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy