Bursztynowy dżem gruszkowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bursztynowy dżem gruszkowy
Nataliia Hrihel, stock.adobe.com
0

Przedstawiam Ci cudowną ucztę, którą możesz przygotować ze świeżych, soczystych gruszek na zimę! Delikatne kawałki w połączeniu z lekkim aromatem wanilii i bursztynowym kolorem syropu nie pozostawiają nikogo obojętnym. Dzięki temu, że dżem utrzymuje się przez długi czas, można go wykorzystać do dekoracji potraw i cieszyć się smakiem lata o każdej porze roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszki obierz i drobno posiekaj. Przykryj cukrem.

Zagotuj dżem i gotuj przez 10 minut.

Pozwól mu ostygnąć i gotuj przez kolejne 10 minut.

Powtórz poprzedni krok jeszcze raz. Na koniec dodaj wanilinę.

Jeśli dżem jest nadal płynny, możesz powtórzyć ten sam krok ponownie.

Zwiń bursztynowy dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy