gęsty dżem - pięć minut irgi z cytryną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Gęsty dżem
Alusha, stock.adobe.com
0

Truskawki, wiśnie, maliny są dobre, ale chcesz więcej różnorodności. A potem na ratunek przychodzą dziesiątki mniej popularnych rodzajów jagód. Na przykład dzisiaj proponuję spróbować gęstego dżemu-pięć minut irgi z cytryną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej cytrynę wrzącą wodą przez kilka minut, pokrój, usuń pestki i zmiel w blenderze.

Napełnij grę cukrem, zagotuj i dodaj cytrynę.

Gotuj dżem przez 5 minut.

Pozwól mu całkowicie ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut. I tak po raz kolejny.

Zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy