Sałatka lecho na zimę

40 min
4 porcje
Sałatka lecho na zimę
Oksana Klimenko, stock.adobe.com
0

Aromatyczna papryka jest tym, czego potrzebujesz w chłodne i szare zimowe dni. Mówię Ci, jak łatwo i szybko przygotować apetyczne i pikantne lecho. Radzę wybrać pieprz w różnych odcieniach – a więc będzie jeszcze piękniejszy.

Składniki

  • papryka - 3 kg
  • pomidory - 2 kg
  • cukier - 100 g
  • sól - 2 art.
  • ocet - 2 art.
  • Olej roślinny - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę na duże kawałki, a pomidory obierz i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, sól i olej roślinny do masy pomidorowej.

Wlej sok z pieprzu, zagotuj i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i zwiń lecho w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy