tkemali z żółtej śliwki wiśniowej w stylu gruzińskim na zimę

45 min
4 porcje
Tkemali z żółtej śliwki wiśniowej po gruzińsku na zimę
Victoria Kondysenko, stock.adobe.com
0

Uwielbiam śliwkowe tkemali wszelkiego rodzaju. Jedną z moich ulubionych opcji jest ten gruziński tkemali z żółtej śliwki wiśniowej. W dalszej części przepisu opowiem ci bardzo szczegółowo, jak go ugotować, aby pikantny sos zachwycił cię przez cały zimny sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż śliwkę wiśniową do rondla, lekko zetrzyj, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Przetrzyj śliwkę wiśniową przez sito. Dodaj posiekany czosnek i resztę składników.

Ponownie zagotuj tkemali, gotuj przez kolejne 5 minut i włóż do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy