adjika z cukinii z pomidorami, papryką i octem

1 godz. 0 min.
6 porcji
Adjika z cukinii z pomidorami, papryką i octem
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Każda gospodyni ma swój sprawdzony przez lata przepis na Adjiki. Ktoś gotuje go bardzo ostro, ktoś nie dodaje czosnku. Uwielbiam gotować adżikę z cukinii z pomidorami, papryką i octem. Stopień pieczenia jest regulowany ilością ostrej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinia, pomidory, pietruszka, ostra i papryka przygotuj, przepuść przez maszynę do mięsa.

Wszystko wymieszaj, dodaj masło, cukier, sól i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Mieszaj od czasu do czasu, aby masa się nie przypaliła.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, pieprz i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 5 minutach zdejmij z ognia. Rozłóż gorącą Adjikę w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy