marynowane bakłażany na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane bakłażany na zimę
Veronika, stock.adobe.com
0

Nawet jeśli masz już milion własnych przepisów na marynowane bakłażany, naprawdę chciałbym dodać do nich kolejny. A wszystko dlatego, że taka przekąska stała się prawdziwym odkryciem – okazuje się, że jest tak udana i harmonijna w smaku.

Składniki

dla puszek:
do marynaty:
  • woda - 500 ml
  • ocet - 100 ml
  • olej roślinny - 100 ml
  • cukier - 2 art.
  • sól - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój wszystkie warzywa i grzyby.

Zagotuj wodę z resztą składników marynaty i gotuj, aż cukier się rozpuści.

Dodaj warzywa z pieczarkami i gotuj wszystko razem przez kolejne 30 minut.

Włóż przedmiot do słoików i sterylizuj przez 15-20 minut, a następnie zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy