
Nawet jeśli masz już milion własnych przepisów na marynowane bakłażany, naprawdę chciałbym dodać do nich kolejny. A wszystko dlatego, że taka przekąska stała się prawdziwym odkryciem – okazuje się, że jest tak udana i harmonijna w smaku.
Składniki
dla puszek:
do marynaty:
- woda - 500 ml
- ocet - 100 ml
- olej roślinny - 100 ml
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój wszystkie warzywa i grzyby.
Zagotuj wodę z resztą składników marynaty i gotuj, aż cukier się rozpuści.
Dodaj warzywa z pieczarkami i gotuj wszystko razem przez kolejne 30 minut.
Włóż przedmiot do słoików i sterylizuj przez 15-20 minut, a następnie zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy