ogórki kiszone z miodem na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Ogórki kiszone z miodem na zimę
vimart, stock.adobe.com
0

Bardzo nietypowym sposobem marynowania ogórków na zimę jest gotowanie ich z miodem. Dodaje nie tylko słodyczy, ale także oryginalnego posmaku. Więc jeśli ty i twoi bliscy nie macie alergii ani innych problemów - koniecznie wypróbuj słoik lub inny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej ogórki zimną wodą na kilka godzin.

Umieść je szczelnie w słoikach z liśćmi chrzanu, czosnkiem, koperkiem, pieprzem i musztardą.

Zagotuj wodę z cukrem, solą, miodem i octem.

Wlej ogórki i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut.

Zwiń puste miejsca na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy