kompot na zimę z pigwy

30 min
4 porcje
Kompot na zimę z pigwy
Bogdan Kownacki, stock.adobe.com
0

Kiedy chcesz spróbować czegoś oryginalnego i niezwykłego, a wciąż mówimy o przygotowaniach na zimę-spróbuj takiego kompotu z pigwy. Przypomina trochę jabłko, ale ogólnie smak jest zauważalnie inny i na pewno zasługuje na uwagę.

Składniki

  • pigwa - 400 g
  • cukier - 200 g
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i pokrój pigwę losowo, włóż do sterylnych słoików.

Zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 15 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i ponownie zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy do pigwy, zalej syropem i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy