Połączenie słodkich i kwaśnych nut zawsze przyciąga uwagę, zwłaszcza jeśli dodasz ziarna pieprzu. Mój ostry sos z czerwonej porzeczki o wyraźnym smaku i aromacie doskonale uzupełni potrawy na każdą ucztę. Używam tylko świeżych jagód, cukru i przypraw, aby uzyskać bogaty smak.
Składniki
- czerwona porzeczka - 700 g
- cukier - 150 g
- czosnek - 0.5 głowice
- Chili - 1 rzecz
- imbir - 20-30 g
- sól morska - 10-15 g
- kolendra - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj porzeczki i zmiel wszystkie składniki w blenderze.
Dodaj wszystkie przyprawy i zagotuj.
Gotuj sos przez około 25 minut i zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy