sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z wątróbką dorsza

25 min
6 porcji
Śledź pod futrem z wątróbką dorsza
Igor Hołowniew, stock.adobe.com
0

Prawdopodobnie będziesz zaskoczony, ale śledzie pod futrem można bardzo smacznie ugotować z wątróbką dorsza. Te dwa składniki świetnie komponują się ze sobą i warzywami. Radzę przy zakupie dorsza zawsze patrzeć na terminy na opakowaniu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śledzie, cebulę i ogórki. Zetrzyj jajka i gotowane warzywa. Dobrze rozgnieć wątrobę dorsza widelcem.

Ułóż na talerzu warstwy śledzia, cebuli i ziemniaków. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Rozłóż wątrobę dorsza, marchewkę, ogórki i jajka. Ponownie dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Ułóż górną warstwę sałatki z buraków zmieszanych z majonezem.

Udekoruj sałatkę kruszonką jajeczną i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy