sałatki 22.01.2022

Sałatka z pieczonymi grzybami i fasolą

25 min
4 porcje
Sałatka ze smażonymi grzybami i fasolą
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu najlepiej nadaje się zielona fasola, ale ogólnie można wziąć fasolę lub inne rośliny strączkowe. Ale radzę je wcześniej ugotować lub kupić konserwy. Wtedy czas przygotowania sałatki zależy tylko od smażenia grzybów.

Składniki

  • fasola (fasola lub ciecierzyca) – 300 g
  • Grzyby (kurki) – 300 g
  • kolendra - 1 pęczek
  • czosnek - 2 zubczyk
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz i oczyść grzyby, pokrój je w razie potrzeby.

Smażyć na średnim ogniu do miękkości. W przypadku kurków jest to 15-20 minut.

Dodaj fasolę, fasolę lub ciecierzycę, posiekaną kolendrę i zmiażdżony czosnek.

Dopraw sałatkę i dopraw oliwą z oliwek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy