Radzę użyć ryby morskiej do tego przepisu, ale ogólnie zrobi to każda, którą kochasz. Koreańskie marchewki łatwiej jest zrobić z wyprzedzeniem lub kupić gotowe, aby później po prostu dodać je w razie potrzeby.
Składniki
- ryba - 400 g
- koreańska marchewka - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 1 łyżeczka
- olej sezamowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść rybę z kości lub weź filety. Natrzyj przyprawami i piecz przez około 25 minut w 180 stopniach w folii.
Pokrój rybę w paski.
Zetrzyj cukinię na koreańskiej tarce, drobno posiekaj cebulę i czosnek i wymieszaj wszystkie składniki.
W razie potrzeby dodaj przyprawy i skrop sałatkę olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy