Najłatwiejszym sposobem na ugotowanie żeberek wieprzowych jest usmażenie ich na patelni. Odpowiedni jest zarówno grill, jak i zwykła nieprzywierająca. Sam przepis jest tak prosty i szybki, że poradzi sobie każdy początkujący. Trochę czasu – i piękne gorące danie jest gotowe.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- czosnek - 2 ząbki
- woda - 150 ml
- Olej roślinny - 30 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i osusz żebra.
Smaż je na oleju, aż będą rumiane w jednej warstwie, około 15 minut, od czasu do czasu obracając.
Dodaj czosnek i przyprawy, a po kolejnej minucie wlej trochę gorącej wody.
Doprowadź żeberka do miękkości pod przykryciem na małym ogniu przez kolejne pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy