Smakosze często porównują tę rybę do tuńczyka. Jej filet jest naprawdę pyszny i piękny. Przekonajmy się o tym z własnego doświadczenia, przygotowując dziś lacedrę na grillu na ruszcie. Przepis jest bardzo prosty i możesz z nim łatwo sobie poradzić.
Składniki
- ryba (lacedra) – 1,5 kg
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z lacedry na duże kawałki i włóż do miski.
Dodaj przyprawy, sól i olej. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.
Połóż rybę na wysmarowanym ruszcie i gotuj na grillu przez 15 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy