Wszystkim miłośnikom kuchni włoskiej polecam spróbować tego makaronu z tuńczykiem i sosem pomidorowym. Jasne i pachnące, doskonale nasyca. Wspaniały pełny obiad dla całej rodziny po aktywnym dniu. Co więcej, przygotowanie jest bardzo proste!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj makaron do Al Dente.
Posiekaj czosnek i pokrój cebulę w drobną kostkę, a następnie smaż na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Dodaj tuńczyka wraz z olejem i posiekanym rozmarynem, rozgnieć rybę i smaż przez kolejną minutę.
Dodaj sól, pieprz i inne przyprawy – w razie potrzeby. Na przykład włoskie zioła lub oregano.
Wlej sok pomidorowy, aby całkowicie przykrył rybę. A jeśli są pomidory we własnym soku, to ogólnie jest idealne.
Zagotuj sos i gotuj na wolnym ogniu przez około pół godziny na małym ogniu, mieszając.
Wymieszaj makaron z sosem i posyp startym parmezanem podczas serwowania.