keczup z cukinii na zimę

35 min
14 porcji
Keczup z cukinii na zimę
Elenglush, stock.adobe.com
0

Kontynuujmy eksperymenty kulinarne i przygotujmy dziś keczup z cukinii. Apetyczny SOS spodoba się miłośnikom delikatnych smaków. Można go podawać z cienkim chlebem pita, posmarować chlebem i dodać do wielu innych dań głównych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię, pomidory, obraną cebulę i paprykę.

Umieść warzywa na patelni, wymieszaj z cukrem i odstaw na 2 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Przetrzyj miękkie warzywa przez sito.

Wymieszaj powstałą masę z solą, posiekanym czosnkiem i olejem. Gotuj przez 10 minut, często mieszając.

Wlej ocet, dobrze wymieszaj i zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym keczupem, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy