pieczony kawior z cukinii na zimę

1 godz. 0 min.
3 porcje
Smażony kawior z cukinii na zimę
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

Będziemy gotować na głębokiej patelni lub patelni o odpowiedniej wielkości. Smażony kawior z cukinii można zamknąć w słoikach na zimę lub podać na stole z chlebem. Zamiast koncentratu pomidorowego dozwolone jest stosowanie świeżych pomidorów, sosu pomidorowego lub soku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię i obraną cebulę.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj marchewki i gotuj przez 7-10 minut.

Dodaj cukinię, cukier, sól i mielony pieprz. Tomić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut pod przykryciem.

Zmiksuj masę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.

Wlej ocet, wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez 2-3 minuty.

Napełnij gorące słoiki czystym, suchym kawiorem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy