dżem wiśniowy z orzechami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem wiśniowy z orzechami
Ali Safarov, stock.adobe.com
0

Świetnym sposobem na urozmaicenie i uzupełnienie dżemu wiśniowego jest dodanie do niego orzechów. Takie przepisy są szczególnie popularne w kuchni regionów Kaukazu. W takim przypadku możesz wziąć dowolne odmiany wiśni-czerwone lub białe, ale najlepiej słodkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni, przykryj cukrem i pozostaw na godzinę.

Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.

Dodaj posiekane orzechy, cynamon i sok z cytryny.

Gotuj dżem przez kolejne 10 minut lub dłużej - według pożądanej konsystencji.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy