burak adjika na zimę przez maszynę do mięsa

55 min
3 porcje
Adżika buraczana na zimę przez maszynę do mięsa
Yuliya, stock.adobe.com
0

Dzisiaj przygotujemy adżikę z buraków na zimę. Dla wygody przepuszczamy warzywa przez maszynę do mięsa. Dzięki temu struktura sosu będzie miała idealną konsystencję. Jeśli chcesz, aby był bardziej kremowy, po ugotowaniu dodatkowo zmiksuj blenderem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa i przetrzyj przez sito, aby pozbyć się nasion i skórki.

Posiekaj obrane buraki, paprykę, czosnek i ostrą paprykę za pomocą maszynki do mięsa.

Połącz wszystkie półfabrykaty w dużym rondlu, dodaj cukier, sól, chmiel suneli i masło.

Gotuj przez 40 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Wlej ocet, potem jeszcze 1 minutę i wyjmij z pieca.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącą adjiką i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy